nieuw anders wonen

Pierstraat 71 te Reet

OMSCHRIJVING VAN HET PROJECT

Naar aanleiding van de vraag van de huidige eigenaars van een af te breken woning met ruime tuin gelegen Pierstraat 71 te Reet, om in het kader van hedendaags wooncomfort en aanwezige ruimtelijke structuur hun perceel te ontwikkelen, werd door RSCO bij de Gemeente Rumst een verkavelingsvergunning bekomen op 5/6/2012. Zo wordt het huidige perceel  opgesplitst in 5 loten zijnde 4 loten voor geschakelde woningbouw en 1 lot achterliggend en ontsloten via doorgangsrechten voor 3 garages.

Het woningproject wordt ontworpen conform de voorschriften van deze verkavelingsvergunning en bestaat uit 4 gekoppelde eengezinswoningen. Aan de linkerkant sluit de eerste woning aan op het profiel en de voorgevellijn van de naburige woning. Deze woning heeft een gelijkvloerse uitbreiding achteraan en aan de zijkant waardoor er een doorzicht ontstaat naar het achterliggende groen.

Gekoppeld aan de gelijkvloerse uitbreiding van de linkse woning, staan de drie andere woningen. De twee middelste woningen zijn klassieke rijwoningen, de uiterst rechtse woning heeft ook een uitbreiding aan de zijkant. Alle woningen hebben ruimte voor een inpandige garage. Er is tevens een blok met 3 garages voorzien achteraan rechts op het perceel, dewelke bediend worden via de naastliggende erfdienstbare weg.

ARCHITECTUUR

De nieuwbouwwoningen die hier door ons worden voorgesteld zijn opgetrokken uit gevelmetselwerk in vier verschillende kleuren en hebben een zadeldak afgewerkt met zwarte dakpannen.

Het buitenschrijnwerk bestaat uit thermisch onderbroken aluminium in antraciet, de dakgoot en regenwaterafvoeren zijn gemaakt uit zink. De garagepoorten zijn sectionaalpoorten in dezelfde kleur als het buitenschrijnwerk.

Er wordt geopteerd om een gediversifieerd materiaalgebruik toe te passen teneinde elke woning een eigen karakter te geven binnen de globale, eenheidsarchitectuur van het totaalproject. De interessante schakeling van de vier woningen resulteren in een boeiend en hedendaags project van geschakeld wonen.

PROJECTAANBOD

Het project wordt te koop aangeboden als volgt :

  • zijnde voor de handige toekomstige bewoners als 4 nieuwbouwwoningen individueel te koop (lot 1 hob, lot 2 gb, lot 3 gb, lot 4 hob) ruwbouw wind en waterdicht (casco)
  • zijnde voor toekomstige bewoners vrij van bouwzorgen als 4 nieuwbouwwoningen individueel te koop (lot 1 hob, lot 2 gb, lot 3 gb, lot 4 hob) volledig afgewerkt (sleutel op de deur)

De aansluitingskosten voor elektriciteit, water en gas zijn niet in de prijs begrepen. De indienststelling en het eventueel proefstoken zijn ten laste van de koper.  Voor telefoon en teledistributie zijn wachtleidingen met contactdoos voorzien.  De onkosten voor de aansluiting zijn eveneens ten laste van de eigenaar of de huurder.

/